20 Aralık 2011 Salı

YOĞURTLU PATATES

Bugünkü yemeğimiz Gaziantep iline ait bir tarif olup, bence bir çorba... :) Çok lezzetli ve değişik bir çorba, üzerine sos olarak hazırlanan bir çeşit safran olan haspir, ayrı bir lezzet katıyor...

MALZEMELER:
4 büyük boy patates
1 su bardağı haşlanmış nohut
250 gr haşlanmış kemiksiz kuşbaşı et (orta yağlı)
500 gr. yoğurt
2 yemek kaşığı un
yarım  çay bardağı zeytinyağı
tuz
karabiber
1 tutam safran (haspir)

HAZIRLANIŞI:
Bir gece önceden ıslatılan nohut ve kuşbaşı doğranmış etler düdüklü tencerede haşlanarak pişirilir. Ayrı bir tencerede soyulmuş ve  doğranmış patatesler üzerini geçecek kadar su koyularak haşlanır. patatesler çok fazla haşlanmamalıdır. Diğer malzemeler ile birleştiğinde parçalanmaması için hafif diri iken altı kapatılır.  2 yemek kaşığı un  ve 2 su bardağı kadar su ile karıştırılan yoğurt da ayrı bir tencerede sürekli  karıştırılarak kaynatılır. Büyük bir tencereye patatesler, kaynamış olan et ve nohut eklenir. Yoğurtlu karışım da eklenerek tuz ve karabiber atılır. Yemeğimiz hazır hale geldiiii.


Sos tavasında  yarım çay bardağı zeytinyağı ısıtılarak ocaktan alınır, üzerine bir tutam haspir atılır, servis tabağına alınan yemeğimizin üzerine gezdirilerek servis edilir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder