MALZEMELER:
Üst harcı için:
2 adet elma
yarım çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Hamuru için;
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Limon ya da portakal kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI:
Elmalar soyulur, küçük küçük doğranır (ya da rendelenir) şeker ve tarçınla karıştırılarak üst harcı tamamlanır. Hamur için tüm malzemeler karıştırılarak katı bir hamur elde edilir. Cam bir fırın kabı ya da tart kalıbının içi az miktar yağ ile yağlanır. Hamurdan küçük bir kısmı üzerine kafes yapmak için ayrılır.fotoğraftaki tarifte hamurun hepsini tepsiye yaydık. Kalan hamur kalıba el ile yayılır. Üzerine hamuru tamamen kaplayacak şekilde elmalı harç koyulur. Hamurdan ayrılan parça ile uzun şeritler yapılarak harcın üzerine kafesler yapılır. Bu fotoğraflarda kafes yapmak yerine süslemesini değiştirip, elma dilimleri ile tartı hazırladık.
180 derece ısınmış fırında yaklaşık 40 dk. pişirilir. 1 gün dinlendikten sonra dilimlenerek servis yapılmasını öneririm.
Afiyet olsunnnn...
Dilek ablama çoooook teşekkür ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder