MALZEMELER:
1 paket margarin
2 yumurta (sarısı üstüne, akı dışına)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
250 gr. susam
HAZIRLANIŞI:
Oda sıcaklığında margarin,2 yumurta sarısı, şeker, tuz, sıvıyağ vanilya, kabartma tozu ve aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılan hamura çubuk şekli verilir. Çubuklar önce yumurta akına sonra susama batırılır. Yağlı kağıt serili tepsiye ya da yağlanmış fırın kabına dizilir. 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder