22 Aralık 2011 Perşembe

MUFFİN-REÇELLİ MİNİK KEKLER


Sade olarak kullanılabileceği gibi piştikten sonra üzerine reçel sürülüp şekerleme ya da hindistan cevizi ile süslendiğinde de çok güzel oluyorlar... İkramı kolay olan muffinleri en kısa zamanda yapıp tatmanızı öneririm.




MALZEMELER:
1 su bardağı un
2 yumurta
yarım su  bardağı şeker
4 çorba kaşığı tereyağ
1 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı süt
5 çorba kaşığı hindistan cevizi ve/veya pasta süsü şekerlemeler
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI:
Derin bir kaba yağ ve şekeri ekle mikser ile çırp. 
Yavaş yavaş süt ve yumurtayı da ekle çırpmaya devam et.
Un ve kabartma tozunu birbirine karıştır.
 Sonra tahta kaşık yardımı ile un ve kabartma tozunu ekleyip karıştır.



İsteğe bağlı çekilmiş fındık ve limon kabuğu rendesi de koyulabilir.






Minik kek kalıplarına birer kaşık dökülerek fırında 180 derecede fırın kapağı açılmadan yaklaşık yarım saat pişirilir.


Ben ölçüyü biraz fazla yaptım ve silikon küçük kek kalıplarını yağlamadan kekleri pişirdim.
Afiyet olsunnn!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder