12 Şubat 2012 Pazar

KEFAL KIZARTMA

MALZEMELER:
1 adet kefal balığı
1 su bardağı mısır unu
tuz, karabiber
kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:
Balığın pulları hafif kazınır ve kızartılacak büyüklükte dilimlere ayrılır. bir süzgeç içerisinde yıkanır .Biraz tuz serpilir ve karıştırılır kalan suyunun süzmesi beklenir.  Geniş bir tabağa mısır unu, tuz ve karabiber eklenerek  karıştırılır. Kızartma yapılacak tavaya sıvıyağ eklenir ve ısınması beklenir. Balıklar önce mısır unlu karışıma batırılır sonra kızgın yağda her iki tarafı kızarıncaya kadar bekletilir. Kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı alınır.
Yeşillikler, roka, beyaz soğan, limon dilimleri ve salata ile  servis edilebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder