19 Aralık 2011 Pazartesi

BULGUR KÖFTESİ- YAPMA TARİFİ

İnce bulgur ile yapılan yağda kızartılan lezzetli bir atıştırmalık... İçli köfte yapınca kalan dış hamuru ile yapılabileceği gibi etsiz olarak benim tarifini verdiğim şekilde de yapabilirsiniz.

MALZEMELER:
2 su bardağı ince bulgur
3 adet haşlanmış orta boy patates
1/2 (yarım)  bayat ekmek
1 yemek kaşığı biber salçası
2-3 yemek kaşığı un
1 orta boy soğan
tuz, karabiber, kırmızı biber
kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
2 su bardağı ince bulgur yoğurulacak kaba koyulur. Bayat ekmek suda ıslatıldıktan sonra bulgura eklenir. Salça, ince doğranmış soğan, tuz karabiber, pulbiber  eklenir ve iyice yoğrulur. Daha sonra haşlanmış patatesler de eklenerek yoğurma işlemine devam edilir. El ile ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp, fotoğraftaki gibi yassı şekil verilir.

Kızgın yağda  alt üst kızartılır.
 Ben birazını daha az kızarttım (ben öyle seviyorum), diğerlerini daha çıtır olsun diye biraz daha uzun süre kızarttım.


Çay saatinde atıştırmalık olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder