12 Aralık 2011 Pazartesi

BEŞAMEL SOSLU FIRINDA MANTAR

MALZEMELER:
1 paket kültür mantarı
2 yemek kaşığı tereyağı
5-6 sap dereotu
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rende kaşar peyniri
 1 küçük diş sarımsak
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI:
 Mantarları temizleyip, ince ince doğrayın. Yapışmaz bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağında çevirerek suyunu çekene kadar pişirin tuz ve karabiber ekleyin ocaktan alın.
Diğer bir tencerede unu 1 kaşık tereyağ ile karıştırarak kokusu çıkana kadar yakmadan kavurun içerisine 1 su bardağı soğuk süt ekleyin, muhallebi kıvamında bir sos elde edin ve ocaktan indirin. Mantarları cam bir fırın tepsisine yayın. Dereotlarını ince  ince kıyıp, hazırlanan beşamel sosun içerisine karıştırın. Sonra bu sosu mantarların üzerine dökün. Son olarak kaşar peyniri rendelerini de üzerlerine serpin. 200 derece ısınmış fırında 25-30 dk. pişirin sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder