Malzemeler:
1 büyük boy havuç
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket peti bör bisküvi
1 paket çikolatalı puding
süt (pudingi hazırlamak için)
1 paket hindistan cevizi rendesi
Hazırlanışı:
Havuç rendelenerek yapışmaz bir tavada 1 yemek kaşığı şeker ile karıştırılarak suyunu çekmesi sağlanır.
Puding üzerinde belirtilen tarifin yarısı kadar süt ile pişirilerek koyu kıvamlı çikolata sos elde edilir. Bisküviler kırılarak pişen pudingin içerisine ilave edilir, havuçlar da eklenerek ceviz büyüklüğünde toplar elde edilir. Kıvamı tutmazsa birkaç bisküvi daha kırılarak katı bir bisküvi hamuru elde edilir.
Son olarak bir kabın içerisine bol hindistan cevizi koyulur, hazırlanan toplar hindistan cevizine bulanır. Buzdolabında dinlendirilir. Servis tabağına alınarak ikram edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder