29 Şubat 2012 Çarşamba

MİLFÖYDEN KOL BÖREĞİ

Böreği yapmak oldukça pratik, iç malzemesini dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz. Peynirli, patatesli, kıymalı, ıspanaklı... Ben kıyma ve patatesli yaptım. İşte tarif...

MALZEMELER:
İç malzemesi:
250 gr. kıyma
1 büyük soğan
2 orta boy patates
tuz karabiber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket milföy hamuru (20 yaprak)

HAZIRLANIŞI:
Öncelikli olarak iç harcı hazırladım. Kıymayı zeytinyağı ile birlikte yapışmaz bir tavaya koyup biraz çevirin. Soğanları küçük küçük doğrayın, ya da rendeleyin. patatesleri soyup rendeleyin. Soğan ve patatesleri de ekleyip tuz ve karabiber serpin. 5 dakika kadar pişirin. İç harcımız hazır.
                 
                  Milföyler oda sıcaklığına gelince ikili şekilde oklava ve un yardımı ile olabildiğince açılır.

                                                      Büyük bir dikdörtgen elde edilir.

                                             Hamurun uzun kenarına iç harç koyulur.


Çok sıkı olmamak koşulu ile rulo şeklinde sarılır.


                                       Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir.


200 derecede ısınmış fırında yaklaşık yarım saat pişirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu ve susam serpilebilir. Ben bir şey sürmedim. Keserek ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder