10 Ocak 2012 Salı

TARHANA ÇORBASI

Kış günlerinde vazgeçilmez lezzet... Tarhana çorbası, şifa kaynağı... Besleyici bir o kadar da pratik. Yaz mevsiminde hazırlanması emek isteyen, soğuk kış günlerinde ise pişirmesi bir o kadar pratik bir lezzet... Bebek beslenmesinde de güvenle kullanılabilir. Mevsiminde toplanan sebzeler ile yapılan tarhananın besin değeri son derece yüksek, hazmı kolay, hastalıklardan koruyan çorbamızı menülerinize eklemeyi unutmayın!






Annem ve ablamın yapmış olduğu tarhanamız...



MALZEMELER:
4-5 yemek kaşığı ev yapımı tarhana
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
1 diş sarımsak
1 adet sivri biber
5 su bardağı sıcak su
tuz

HAZIRLANIŞI:
Tarhanayı bir kasaye koyup üzerini su ile tamamlayın ve suda erimesini sağlayın. Diğer yandan biberi yıkayıp ince ince doğrayın. Tencereye yağı koyup, biberleri ekleyin. Biraz çevirerek pişirin. Sarımsağı ezerek yada ince kıyıp yağa ekleyin kokusu çıkınca salçayı ekleyin. Biraz kavurun. Tarhanayı ve kaynamış olan suyu tencereye ekleyerek 10 dakika pişirin. Çorbamız hazır. İsteğe bağlı olarak üzerine pulbiber ve/veya nane yakıp servis edebilirsiniz. Dilerseniz pişerken bulyon ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder