MALZEMELER:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mavi haşhaş
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin;
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Üzeri İçin;
Sade krem şanti veya meyveli sos
HAZIRLANIŞI:
Yumurtalar kırılır, şeker ile birlikte çırpılır. Ardından irmik, haşhaş, un ve kabartma tozu eklenerek kek hamuru elde edilir. Yağlanmış fırın tepsisine dökülerek 180 derecede ısınmış fırında alt ve üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir.
Şerbet için şeker ve su ayrı bir tencerede kaynatılır. Tatlımızın şerbeti dökülürken kek ya da şerbetten birisi sıcak diğeri soğuk olmalıdır.
Üzerine sade krem şanti tarifine göre hazırlanarak sürülür. Fıstık,fındık veya ceviz içi serperek servis edilir. İsteğe bağlı olarak krem şanti yerine meyveli soslar ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder