MALZEMELER:
1 orta boy karnabahar
1 yumurta
yarım çay bardağı un,
tuz
karabiber
kırmızı biber
kızarmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Karnabaharı çiçeklerinden ayırıp yıkayın, bir tencereye alın. üzerini geçecek kadar su doldurun. 1 dilim limon ve biraz tuz ekleyip haşlanmaya bırakın. Çok haşlanmamasına dikkat edin, yoksa kızartırken parçalanırlar. 6-7 dakika haşlanan karnabaharları ocaktan alıp süzün. bir çırpma kabına 1 yumurta, yarım çay bardağı un, yeterince tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyip karıştırın. kıvamı koyu olursa su veya yoğurt ekleyebilirsiniz. kızarma yapacağınız tencereye sıvıyağ koyup kızdırın. karnabaharları önce hazırlanan sosa batırın ardından kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın. Yoğurt ile servis yapın.
***Bu tarifi çok farklı şekillerde sos hazırlayarak yapabilirsiniz. Örneğin annem sadece yumurta ve tuz karışımına batırarak da kızartır. Sarımsaklı yoğurt ile servis eder.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder