1 Ocak 2012 Pazar

BROWNİ- AĞLAYAN KEK


MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Hindistan cevizi (üzerini süslemek  için )

HAZIRLANIŞI:

Yumurtalar çırpma kabına kırılır, üzerine şeker ilave edilerek mikser ile çırpılır. Sırası ile sıvıyağ (ben zeytinyağı kullandım) ve süt eklenerek çırpmaya devam edilir.
                                                                                                                                                                                      

Kakao ve vanilya eklenir. Karışımdan 1 su bardağı ayrılır. Kalan karışıma un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir. Kekin kıvamı akışkan olmalıdır.



Yağlanmış cam bir fırın kabına dökülerek 180 derecede ısınmış fırında 40 dk. fırın kapağı açılmadan pişirilir. Piştikten sonra üzerine ayırdığımız sos dökülür. Hindistan cevizi ile süslenerek servis edilir.




çikolata sos
Ben bu tarifi ikinci bir şekilde de hazırlıyorum, daha yoğun çikolata sos sevenler için şiddetle öneririm. Keki 3 yumurta ve diğer tüm ölçüleri ile hazırlıyorum ve içinden sos için ayırmadan tamamını pişiriyorum. Diğer tüm malzemelerden 2 yemek kaşığı daha kullanarak sosu ayrıca hazırlıyorum. Şöyleki; sos için 1 yumurta, 2'şer yemek kaşığı şeker, kakao, yarım  çay bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı sütü mikser ile çırparak hazırlıyorum. Kek piştikten sonra bu bol miktardaki sosumu üzerine gezdiriyorum. 1 kepçe kadar ayırıp  ılındıktan sonra dilimleyerek son bir kepçe kadar harcı da kesilen yerlerden üzerine dökerek  mükemmel brownimi hazırlıyorum. Hindistan cevizi serperek ikram ediyorum.
Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder