15 Ocak 2012 Pazar

ÇUBUK KRAKER

Çıtır çubuk krakerleri oğlum ile hazırladık.

MALZEMELER:
1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
4 çorba kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tepeleme çörek otu
1 buçuk yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı sirke
aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI:
Tüm malzemeler ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Tereyağı oda sıcaklığında olmalıdır. Tezgahta hamurdan küçük parçalar koparılarak şekil verilerek yuvarlanır ve istenilen uzunlukta bıçak ile kesilerek çubuk şekli verilir.
Yağlanmış tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür. İstenirse üzerine de çörekotu serpilebilir.
180 derecede ısınmış fırında alt ve üstü kızarana kadar pişirilir.
Ben bu ölçülerden iki tepsi çubuk kraker hazırladım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder