10 Ocak 2012 Salı

KREP

KREP TARİFİ
Cici kreplerimin tarifini paylaşacağım bugün, 6 kişilik bir tarif, ölçüyü artırarak istediğiniz miktarlarda hazırlayabilirsiniz.
MALZEMELER:
2 adet yumurta
1.5 (bir buçuk) su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 büyük çay fincanı un
1 yemek kaşık tereyağı

HAZIRLANIŞI:
 Derin bir karıştırma kabına  yumurtalar kırılır. Un ve tuz eklenerek çırpılır. Süt eklenerek çırpmaya devam edilir. Zeytinyağı da ilave edilerek çırpma işlemi tamamlanır. Unun ve yumurtanın topaklanmaması gerekir. Ben mikser ile çırpıyorum. Ne kadar iyi çırpılırsa o kadar güzel krepleriniz olacaktır. İstenirse tuz oranı azaltılıp, şeker ilavesi ile tatlı krepler de hazırlayabilirsiniz.
Yapışmaz bir tavayı ocağa alıp  1 çay kaşığı kadar tereyağı koyulur.  Eridikten sonra krep karışımından 1 kepçe dökülerek tavaya yayılması sağlanır. Tek tarafı piştikten sonra düz bir kapak yardımı ile ters düz edilerek çift taraflı pişirilir. El marifetiniz güzel ise havada da çevirebilirsiniz:) Çay saatinde güzel bir ikram olacaktır. Ben peynir ile servis ettim. Gayet de güzel oldu. kreplerinizi çok çeşitli şekillerde ikram edebilirsiniz. Gerisi yaratıcılığınıza kalmış. İstenirse iç malzeme hazırlanıp sarılarak börek gibi fırına da sürülebilir. Üzerine kaşar rendesi ilave edilebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder