22 Şubat 2012 Çarşamba

YAĞSIZ KEK

Hiç yağ koymadan yapılabilecek pratik bir kek, çay saatlerinde ikram edilebileceği gibi pandispanya gibi de kullanabilirsiniz. Krema, soslar veya puding  ve meyveler ile  yaş pastaya dönüştürebilirsiniz. Oldukça kabaran bir kek...

MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz veya antep fıstığı (isteğe bağlı)
Aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI:
Derin bir kaba yumurtalar kırılır, şeker eklenerek mikser ile iyice çırpılır. Süt eklenerek çırpmaya devam edilir. un vanilya ve kabartma tozu karıştırılıp, elenerek karışıma eklenir. Akışkan bir kek hamuru elde edilmelidir. küçük bir  fırın kabına ister yağlayarak ister yağlamadan kek hamurunu dökebilirsiniz. 180 derecede ısınmış fırında yaklaşık 35-40 dakika fırın kapağı açılmadan pişirin. Afiyet olsun :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder