MALZEMELER:
Üst harcı için:
2 adet elma
yarım çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 avuç kadar kuru üzüm
Hamuru için;
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI:
Elmalar soyulur rendelenir, şeker ve tarçınla karıştırılarak üst harcı tamamlanır. Yapışmaz bir tavaya alınarak elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Hamur için tüm malzemeler karıştırılarak katı bir hamur elde edilir. Cam bir fırın kabı ya da tart kalıbının içi az miktar yağ ile yağlanır. Hamurdan küçük bir kısmı üzeri için ayırın ve dondurucuya koyarak bekletin. Kalan hamur kalıba el ile yayılır.
Üzerine hamuru tamamen kaplayacak şekilde elmalı harç koyulur.
Hamurdan ayrılan parça tartın üzerine rendelenir.
180 derece ısınmış fırında yaklaşık 40 dk. pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder