29 Şubat 2012 Çarşamba

TAVUKLU TEL ŞEHRİYE ÇORBASI

Bu çorbayı bebek beslenmesinde de güvenle kullanabilirsiniz. Kış günlerinde içinizi ısıtacak besleyici ve pratik bir çorba.

MALZEMELER:
1su bardağı tel şehriye
1 adet tavuk göğsü (haşlanmış)
 3 yemek kaşığı zeytinyağı
 1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı doğranmış domates (isteğe bağlı)
1 adet tatlı yeşil biber
 tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI:
Haşlanmış göğüs eti küçük parçalara ayrılır. Ayrı bir tencerede biber  doğranır zeytinyağı ile kavrulur.  Şehriyeler ve salça eklenir. Kullanılacaksa ev yapımı ya da hazır olanlardan 2-3 yemek kaşığı doğranmış domates eklenir. Biraz daha çevrildikten sonra 4 su bardağı tavuk suyu ya da sıcak su  eklenir. tavuk parçaları ilave edilir. Tuz ve karabiber eklendikten sonra 10 dk. pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder