Malzemeler:
Birer tutam taze ayıklanmış ve yıkanmış dereotu ve maydanoz
İsterseniz nane de ekleyebilirsiniz
Asma yaprağı
1 su bardağı pirinç
1 büyük kurusoğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Zeytinyağı ve yeteri kadar nar ekşisi
Tuz
İsteğe bağlı karabiber ve pulbiber
Hazıırlanışı:
Yeşillikleri ince ince kıyın, kurusoğanı da ince doğrayın.
Ben yaprakları taze iken sıcak suda biraz haşlayarak dondurucuda muhafaza ediyorum. Kullanmadan önce çözdürdüğümde taze yapraklarını tadında oluyor. Salamura yaprak kullanacaksanız tuzunu azaltmak için bir gün önceden suda bekletmeniz gerekecektir.
Ayıklanmış pirinç, salça ve yeterince sıvıyağ ile tuzu da iç karışımına ekleyin. Karıştırın.
Yaprakları tezgaha açıp az miktar içten koyarak iki ucunu yana katlayarak sıkı şekilde yaprakları sarın. Tencerenin dibine bir yaprak serin sonra sardığınız yaprakları tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin, biraz nar ekşisi ve zeytinyağı dökerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra Tencerenin dibinde su kalmışsa süzün ve cam bir servis kabına alarak servis edin afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder